Студент Донецького національного медичного університету Едуджи Адзігблі вчиться на міжнародному медичному факультеті та хоче стати патологоанатомом. Обрав цю професію після смерті своєї сестри, у 2017 році. Тоді він не погодився з результатами розтину.

“Коли померла моя сестра, ми хотіли зробити розтин, щоб дізнатися причину. Я не згоден з його результатом. Тому і вирішив стати патологоанатом. Це не так страшно, як здається. Я добре знаю мікробіологію, тому, думаю, в мене вийде”.

У Кропивницький приїхав з Гани, країни у західній Африці, у 2019-му році. Окрім навчання, тут фотографує місцеву архітектуру, природу, людей та їжу. Розповідає, робить фото з 15-ти років. “У Кропивницькому безліч багатоповерхівок і мене це вразило. Це дуже круто, адже я можу робити багато цікавих фотографій. У нас не так багато людей на вулицях. У вас їх набагато більше, але ви це не помічаєте. А ще люди тут привітніші”.

Хлопець каже, українську мову поки що не вивчив. Труднощі виникають, коли треба щось купити чи запитати, як пройти в те, чи інше місце. “Тут говорять або українською, або російською. Буває, щось спитаю в людей, а вони не розуміють. Тому я хочу вивчити українську. Сподіваюсь, скоро буду вільно нею говорити”.

У Кропивницькому Едуджи Адзігблі винаймає квартиру. Показує помешкання і розповідає про друге своє захоплення – кулінарію. Найбільше любить готувати національні страви, якими пригощає одногрупників, викладачів та друзів, яких знайшов за рік.

“Банку – наша національна страва, яку готують у звичайні дні. Тут кукурудзяне борошно, вода та масло. Я удосконалив цей рецепт, додавши помідори, цибулю, часник, корінь імбиру, петрушку та воду. Її потрібно їсти руками, не ложкою. Відриваєш банку, робиш кульку, занурюєш в суп і їсиш”.

У Гані хлопець має власний продуктовий магазин, який відкрив чотири роки тому. У Кропивницькому Едуджи Адзігблі навчатиметься 6 років. Після цього повернеться в Гану.

Джерело: